Ontstoppingsbedrijf – Toiletafvoer ontstoppen

Ontstoppingsbedrijf AAKO

Ontstoppingsbedrijf AAKO

Zondagavond werd ontstoppingsbedrijf AAKO om 8 uur gebeld door een klant met een wc verstopping. Hij wilde graag voor de volgende dag een afspraak maken voor het ontstoppen van zijn toilet. Na het uitwisselen van gegevens werd de afspraak gemaakt voor maandagmorgen om half 8. De volgende dag stond ik zoals afgesproken om half 8 voor de deur. Het was een oud huis dat goed onderhouden was. De klant deed de deur open en wij stelden ons voor en hij liet mij het probleem zien. Een toilet waarvan het water niet meer weg wou spoelen.

Toilet demonteren

Het huis had geen kruipluik en de tekeningen van de plattegrond hadden ze ook niet meer. In zo’n geval kunnen wij het toilet demonteren en het riool door veren met een kettingklopper. Dit is een machine met veren die aan elkaar koppelbaar zijn tot 4,5 meter en door het riool draait. Aan de eerste veer zit een kettingkop waarvan de naam al doet vermoeden dat er kettingen aan vast gemonteerd zijn. De kop schraapt langs de wand van het riool om het vuil te verwijderen. Na met drie veren doorgeveerd te hebben zag ik het waterpijl drastisch zakken en begon het riool te stinken. De verstopping was opgelost. Om er zeker van te zijn koppelde ik nog 1 veer bij de machine aan. Al het rioolwater stroomt nu weg dus kan ik mijn veren terugdraaien. Voor de volledige zekerheid voerde ik een rioolcamerainspectie uit waaruit bleek dat het riool keurig gereinigd was. Daarna kon ik de wc weer monteren zoals hij geplaatst zat. Aan de klant vraag ik een oude doek om het eventuele vuil op te ruimen. Na dit gedaan te hebben schreef ik de rekening uit die de klant per pin betaalde.

Dit soort klussen komt AAKO ontstoppingsservice dagelijks tegen en met meer dan 25 jaar ervaring vallen ze ook goed op te lossen.

Terug naar overzicht