Gemeentelijke verstoppingen

regiokaartdefnormclustaf08_tcm10-3749821

AAKO verricht al jaren werken voor Gemeentes in Twente. We worden regelmatig ingehuurd voor het ontstoppen, reinigen of inspecteren van de rioleringen buiten de particuliere grens.

Regels

Er zijn bepaalde regels voor het benoemen van wat een Gemeentelijke verstopping is en wanneer en voor welk stuk riolering de particulier zelf verantwoordelijk is.
Deze regels verschillen per Gemeente en worden per Gemeente anders behandelt.
Door jarenlange ervaring op het gebied van ontstoppingswerkzaamheden voor de particulier evenals voor Gemeentelijke overheidsinstellingen weten wij precies hoe we de erfafscheidingsgrens moeten vaststellen en hoe we het beste het verstoppingsprobleem kunnen oplossen.
De meeste Gemeentes hanteren onderstaande voorwaarden.
Neem contact op met AAKO ontstoppingsservice 0654366899 om dit zeker te weten.

Opgraven erfafscheidingsput

De erfafscheidingsput is bij een gresleiding vaak een gemetselde put die de grens aangeeft waar uw leiding overgaat in de gemeentelijke riolering. Bij de PVC-riolering wordt de erfafscheidingsput vaak aangeduid door een ontstoppingshulpstuk of een inspectieputje.
Let op :bij veel Gemeentes is de erfafscheidingsput particulier eigendom.
Pas na de erfafscheiding is het ´probleem´ voor de Gemeente.
Dit kunt u zien wanneer de erfafscheidingsput vol staat met water.
Staat deze leeg of zit de verstopping in de erfafscheidingsput dan is het ´probleem´ voor de particulier.
Weet u het ontstoppingsput niet te vinden,belt u dan AAKO ontstoppingsservice 0654366899 wij weten meestal het putje wel te vinden of kunnen hem traceren met onze geavanceerde detectieapparatuur.